Over ons

Wij zijn Sjoerd Krul en Len Verstijnen, twee vrienden en collega gitaristen. We hebben elkaar leren kennen op het conservatorium van Utrecht. Al tijdens onze studie praatten we vaak over lesgeven en over het idee om samen een gitaarschool te starten. Met de Guitar Factory zijn deze ambities werkelijkheid geworden.

We spelen allebei in verschillende bands en zijn regelmatig op het podium te vinden. Daarnaast hebben we beiden de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het lesgeven.

Sjoerd

Sjoerd begon met gitaarspelen toen hij 14 jaar oud was, nadat hij een paar jaar pianoles had gehad. Al snel ontstond er een bandje met vrienden en werd het spelen steeds serieuzer. In zijn laatste jaar van de middelbare school besefte hij dat hij door wilde in de muziek en begon hij zich voor te bereiden voor de audities van het conservatorium. Hij werd aangenomen voor de vooropleiding in Utrecht, waarna de rest van de studie volgde.

In 2011 behaalde hij zijn diploma Jazz & Pop.

Tijdens zijn opleiding speelde hij in verschillende bands en gaf hij les op verschillende muziekscholen, waaronder de PMA te Bunschoten, de Plantage te Tiel en zijn eigen lespraktijk in Utrecht. Hierdoor heeft hij veel ervaring opgedaan als muzikant en docent.

Op dit moment speelt hij in de 90’s coverband Sugar & Spice en schrijft liedjes met de zanger Saro. Hij treedt met regelmaat op met verschillende bands in verschillende stijlen.

Len

Len is op 13 jarige leeftijd begonnen met gitaarspelen. Al vanaf het begin speelt hij in bandjes en de Heideroosjes waren in die tijd zijn grootste inspiratiebron. Op de middelbare school wordt steeds duidelijker dat gitaarspelen meer is dan alleen een hobby en ontwikkelt hij een interesse in andere muziekstijlen. Hij besluit zich te gaan voorbereiden op het toelatingsexamen voor het conservatorium.

In 2005 wordt hij toegelaten op het conservatorium van Utrecht waar hij in 2009 zijn diploma Jazz & Pop heeft behaald.

Al tijdens zijn studie geeft hij veel les en doet hij ervaring op bij verschillende muziekscholen als Pier K te Hoofddorp en de PMA te Bunschoten. In 2010 ontmoet hij Jan van den Hul, eigenaar van de gelijknamige Gitaarschool. Hij gaat hier aan het werk als docent, eerst op freelance basis, maar sinds 2012 is hij mede-eigenaar van deze school waar inmiddels meer dan 130 leerlingen lessen volgen. Naast zijn werk bij de Gitaarschool en de Guitar Factory is Len gitarist bij coverband Caramel en speelt hij in Lollypop. Overige passies: koken en klimmen.