Docenten

Sjoerd Krul

Sjoerd Krul is één van de oprichters en de eerste docent van de Guitar Factory. Hij is een veelzijdige gitarist uit Utrecht, waar hij aan het conservatorium studeerde. In 2011 behaalde hij zijn diploma. Sindsdien is hij werkzaam als gitaardocent en speelt hij in verschillende bands waaronder Jo Goes Hunting en Anthony Burford.

Naast zijn eigen ontwikkeling vindt hij het te gek om anderen daarbij te helpen. De ervaring die hij de afgelopen tien jaar heeft opgedaan als muzikant, past hij dan ook met grote regelmaat toe in zijn lessen.

Len Verstijnen

Len studeerde in 2008 af aan het conservatorium van Utrecht, richting Jazz&Pop en volgde lessen bij Marcel Karreman, Eef Albers en Wim Bronnenberg.

Len is samen met Sjoerd momenteel de eigenaar van De Gitaarschool en de Guitar Factory. Al tijdens zijn studie was hij veel bezig met het muziekonderwijs en gaf hij les op verschillende muziekscholen. In 2009 ontmoet hij Jan, eigenaar van Gitaarschool Jan van den Hul. Hij gaat met hem samenwerken en vanaf 2012 wordt hij mede-eigenaar van De Gitaarschool. Toen Jan met pensioen ging nam Len, samen met zijn compagnon van de Guitar Factory, De Gitaarschool over.

Als vaste gitarist van Caramel en Lollypop is hij met regelmaat op het podium te vinden. Zijn grootste inspiratiebronnen: James Taylor, Beyonce, The Staves, D’Angelo, Ed Sheeran, Pat Metheny en nog vele anderen.

Gabriel Harmsen

Op 7-jarige leeftijd begon Gabriel met gitaarles, waar hij een brede interesse ontwikkelde voor verschillende muziekstijlen. Als jonge gitarist verdiepte hij zich in akoestische finger style en liet hij zich inspireren door gitaristen als Tommy Emmanuel en Andy McKee. Op elektrisch gitaar ontwikkelde hij een passie voor blues en jazz, met zowel oude blues grootheden (B.B. King) als nieuwe artiesten (John Mayer) als inspiratiebron. Gabriel studeerde in 2017 af als ‘Musician 3.0’ op het Utrechts Conservatorium. Deze jonge opleiding richt zich op de pijlers ‘maken, performance en communicatie’. Met gitaar als hoofdinstrument binnen deze opleiding volgde hij een aangepast gitaar & educatie traject bij de Jazz & Pop afdeling. In zijn afstudeerscriptie onderzocht hij creatief instrument-onderwijs voor jonge kinderen en heeft inmiddels ruim 5 jaar ervaring in het lesgeven op muziekscholen in Utrecht, Zetten, Vleuten en Amsterdam. Verder is hij actief als gitarist in een folk-trio, diverse singer-songwriter bands en crossover projecten (India/Suriname/Ethiopië) op zowel akoestisch als elektrisch gitaar. Verder werkt hij als componist aan interdisciplinaire werken en muziek voor grotere ensembles.

Simon Leferink

Simon Leferink raakte verslingerd aan het spelen van gitaar op zeven-jarige leeftijd. Hij werd gegrepen door de akoestische gitaar en besloot in 2011 Jazz-Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem te gaan studeren. Na een succesvolle afronding van deze opleiding is Simon een veelzijdig gitarist geworden zowel op elektrisch als akoestisch gebied, maar naast gitaar speelt hij ook dobro en banjo.

Simon heeft zich verdiept in ‘Fingerstyle’ en ‘Fingerpicking’, stijlen die in Nederland volgens hem nog te weinig aandacht krijgen. Momenteel is hij bezig met het schrijven van zijn eigen album. En is hij actief in meerdere bands.