Docenten

Sjoerd Krul

Sjoerd Krul is één van de oprichters en de eerste docent van de Guitar Factory. Hij is een veelzijdige gitarist uit Utrecht, waar hij aan het conservatorium studeerde. In 2011 behaalde hij zijn diploma. Sindsdien is hij werkzaam als gitaardocent en speelt hij in verschillende bands waaronder Jo Goes Hunting en Anthony Burford.

Naast zijn eigen ontwikkeling vindt hij het te gek om anderen daarbij te helpen. De ervaring die hij de afgelopen tien jaar heeft opgedaan als muzikant, past hij dan ook met grote regelmaat toe in zijn lessen.

Len Verstijnen

Len studeerde in 2008 af aan het conservatorium van Utrecht, richting Jazz&Pop en volgde lessen bij Marcel Karreman, Eef Albers en Wim Bronnenberg.

Len is samen met Sjoerd momenteel de eigenaar van De Gitaarschool en de Guitar Factory. Al tijdens zijn studie was hij veel bezig met het muziekonderwijs en gaf hij les op verschillende muziekscholen. In 2009 ontmoet hij Jan, eigenaar van Gitaarschool Jan van den Hul. Hij gaat met hem samenwerken en vanaf 2012 wordt hij mede-eigenaar van De Gitaarschool. Toen Jan met pensioen ging nam Len, samen met zijn compagnon van de Guitar Factory, De Gitaarschool over.

Als vaste gitarist van Caramel en Lollypop is hij met regelmaat op het podium te vinden. Zijn grootste inspiratiebronnen: James Taylor, Beyonce, The Staves, D’Angelo, Ed Sheeran, Pat Metheny en nog vele anderen.

Gabriel Harmsen

Op 7-jarige leeftijd begon Gabriel met gitaarles, waar hij een brede interesse ontwikkelde voor verschillende muziekstijlen. Als jonge gitarist verdiepte hij zich in akoestische finger style en liet hij zich inspireren door gitaristen als Tommy Emmanuel en Andy McKee. Op elektrisch gitaar ontwikkelde hij een passie voor blues en jazz, met zowel oude blues grootheden (B.B. King) als nieuwe artiesten (John Mayer) als inspiratiebron. Gabriel studeerde in 2017 af als ‘Musician 3.0’ op het Utrechts Conservatorium. Deze jonge opleiding richt zich op de pijlers ‘maken, performance en communicatie’. Met gitaar als hoofdinstrument binnen deze opleiding volgde hij een aangepast gitaar & educatie traject bij de Jazz & Pop afdeling. In zijn afstudeerscriptie onderzocht hij creatief instrument-onderwijs voor jonge kinderen en heeft inmiddels ruim 5 jaar ervaring in het lesgeven op muziekscholen in Utrecht, Zetten, Vleuten en Amsterdam. Verder is hij actief als gitarist in een folk-trio, diverse singer-songwriter bands en crossover projecten (India/Suriname/Ethiopië) op zowel akoestisch als elektrisch gitaar. Verder werkt hij als componist aan interdisciplinaire werken en muziek voor grotere ensembles.

Stefan Kooi

Op de middelbare school maakte ik kennis met het vak muziek en ik was gelijk verkocht. Van mijn 13e begon ik met het spelen op de piano, en vanaf mijn 16e werd daar ook de gitaar bij toegevoegd. Ik beleefde zo veel plezier in het maken van muziek, dat ik het aan iedereen die geïnteresseerd was wilde uitleggen!

Deze passie voor muziek en het delen ervan resulteerde er voor mij in dat ik in 2016 begon met de Opleiding Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hier heb ik mij ontwikkeld tot een muzikant in de breedste zin: zowel praktisch en theoretisch als didactisch en pedagogisch.

Op het moment ben ik nu alweer aan het afstuderen en mag ik mij (bijna!) officieel docent muziek noemen.

Invloeden van mij zijn: The Beatles, Coldplay, Radiohead, Frank Sinatra, Stevie Wonder.

Hubert Eggen

Hubert Eggen is geboren te Hardenberg op 12 maart 1986. In het oosten van het land geboren ontkwam hij niet aan de invloeden van rock ’n roll en bluesbands als The Rolling Stones, Cuby & the Blizzards, Clapton en The Beatles. Later via grunge-bandjes, punk-bandjes en rock-bandjes kwam Hubert in 2006 terecht op het Conservatorium Artez te Zwolle waar hij gitaar Jazz&Pop studeerde. In 2012 studeerde hij af. Tijdens zijn studie begon Hubert ook met het geven van gitaarlessen op verschillende muziekscholen. Lessen van Hubert zijn vaak praktijkgericht, liedjes uitzoeken, naspelen en improvisatie zijn speerpunten. 

Huberts muzikale interesse richt zich het meest op bands uit de 60’s en 70’s, tegenwoordige invloeden zijn Nashville gitaristen als Tom Bukovac en Guthrie Trapp, en bluesgerelateerde gitaristen als Doyle Bramhall II (LA) en Scott Mckeon (GB). Momenteel is Hubert werkzaam bij The Rolling Stones tributeband Stones Sessions, Makelove en Laura Kits.